Latihan Perhimpunan Agung Hari Kebangsaan

Pada hari Isnin dan Selasa (20 & 21 Februari)  latihan penuh Perhimpunan Agung Hari Kebangsaan diadakan demi mengemaskini serta memperbaiki apa-apa jua aktiviti atau persembahan yang belum sempurna agar semasa Hari Kebangsaan ke 28 dapat disambut dengan jayanya.

Setiap kali latihan, aku meletakkan kereta di Kg. Sungai Kebun demi mengelakkan kesesakan jalan raya di BSB. Setiap penumpang yang menyebarang sungai Brunei menggunakan perahu tambang dikenakan bayaran sebanyak 50 sen. Seronok juga menggunakan perahu tambang kerana masa untuk sampai ke tebing Yayasan SHHB tidak sampai 5 minit juah lebih menyenangkkan daripada menggunakan kereta sendiri ke BSB yang mengambil masa berjam-jam lamanya untuk sampai ke BSB, tambahan kesukaran untuk mendapat parker berdekatan dengan Taman SOAS.

Oleh kerana pada Perhimpunan Agung  Hari Kebangsaan ke-28 aku tidak berpeluang untuk memfoto peristiwa menarik, jadinya semasa latihan ini aku luangkan masa memfoto beberapa aktiviti para peserta yang giat berlatih dan berusaha untuk menjayakan hari kebangsaan yang hanya disambut setahun sekali yang jatuh pada 23hb Februari. Selamat Menyambut Hari Kebangsaan, semoga negara ini terus menikmati keamanan dan kesejahteraan, amin.  ‘”Negaraku Brunei Darussalam”.

Comments Off on Latihan Perhimpunan Agung Hari Kebangsaan

Filed under Kenangan, Lensa

Comments are closed.